Oficina 872 723250 - Mòvil 644022889 info@bluesailcostabrava.com

Milles de Blanes a Sant Feliu de Guixols

*Precaució al Derrotero. Fondeig segurs i Compte amb Roca Muladera (“el Moro”)*

De Blanes a Lloret de Mar

És aquest un tram de costa de 12,65 milles nàutiques aproximadament en el que navegant i guanyant N anirem descobrint un món màgic de castells i fortaleses medievals amagats en sortints, paratges d’encant que et conviden a fotografiar i a descobrir.

D’aquesta quantitat de cales de la costa, poques ofereixen un resguard de seguretat per poder passar la nit degut al predominant vent de garbí i de Llevant. És important navegar i portar actualitzada la nostra situació en cartes actualitzades, de gran detall, anomenats “Derroteros” ja que hi ha roques que no apareixen a les cartes nàutiques generals, com és el cas de la “Roca del Moro” o “Roca Muladera”, entre Cala Llevadó i Tossa, i on cada estiu hi colisionen varies embarcacions…

blanes-sant feliu

Sortint del Port de Blanes en rumb cap al N, el litoral apareix molt accidentat.

Remuntant la Punta de Santa Anna cuidant que 0,06M a 208º d’aquesta punta en wp: 41º40,3’N / 002º48,1E hi ha la Llosa de Santa Anna que amb 0,3m d’aigua és un clar perill pel nostre vaixell.

Trobem el primer fondeig segur de la Costa Brava: la Cala  sa Forcanera. Continuem la costa al NE i remuntada la Punta Roqueta i els Niells, pedres que acomiada l’anterior punta a 112º i 0,09 M, tindrem per l’amura d’Babord la Cala Sant Francesc. Oberta del NE al SE podrem fondejar sobre sorra. Així mateix podrem ancorar a 0,37M a 057º d’aquesta cala, a ponent de Punta de s’Agulla, en fons de sorra i pedra. És aquesta una pedra blanquinosa que acomiada pedres submergides finalitzant a la roca s’Agulla. A terra es troba aquí el “Jardi Botànic Pinya de Rosa” que destaca enmig del bosc.

La cala del Treumal on finalitza Blanes i la Platja de Santa Cristina (Lloret de Mar), separades per les Pedres des Canó i les cales de sa Cova i Boadella són els següents fondejos abans d’arribar a la zona rocosa que forma la costa entre la Illa des Bot i la Punta d’en Sureda.

La Platja de Fenals, es fàcil de reconèixer per les edificacions que s’aixequen molt a prop seu, i la zona de pedres de Punta de Fenals, Cala Banys i Punta d’en Rosaris són l’avantsala de l’ancorada de Lloret de Mar, amb la gran platja de Lloret com a fons de llenç.

De Lloret de Mar a Sant Feliu

La Punta des Calafats i Trencatimons, tanquen per Llevant l’Ensenada de Lloret. Comença aquí a mesura que guanyem N, un litoral accidentat, amb la isobàtica de 10 metres corrent gairebé paral·lela a la costa i propera a ella, a una distància mitjana de 100 metres i amb les pedres i esculls perillosos entre ella i la costa. Trobem algunes cales com Es Frares, Cala dels Trons, Sa Tortuga o Cala Gran (ideal per a bussejadors, es troba una excel·lent praderia de posidònia), fins arribar a la cala de Canyelles i el port esportiu de Canyelles, Totes aquesta cales com les de la costa de Blanes no són recomanables per passar la nit fondejat i només fodejables amb bon temps i bona mar.

La costa entre la Punta de Baulenes, que tanca per llevant la platja de Canyelles i Cap de Bou ja a Tossa de Mar, constitueix una successió de sortints i entrants, on el bosc gairebé arriba al mary apareixen subitamente recòndites cales de gran bellesa, la típica que mostren les postals de la Costa Brava. En aquest tram de 0,6m es troba Cala Morisca, oberta del SE al SW, ideal per fondejar petites embarcacions sobre fons de roca i sorra.

Entre Cap de Bou pel W i a 0,55M a llevant, la Pedra Muladera, trobem la cala de Cala Llorell, totalment oberta i sense protecció del SE a SW, els seus tenederos són de sorra i reble. En el seu fons se situen les platges: Platja de Porto Pi situada al peu dels penya-segats, la Platja de Llorell (Garbí de Llorell i Llevant de Llorell), la Cala d’en Carles (disposa d’una petita zona d’atracament), la Cala de l’Ull de Vidre, la Cala des Llevador i tancant la cala la ja esmentada Pedra Muladera.

costatossa

**ULL!! **  Tindrem precaució a l’entorn de la Pedra Muladera que formada per dos grups de pedres, la Muladera Grossa i la Muladera Petita no és tan fàcil de posicionar i ja han causat diversos naufragis.

El pas entre la Pedra Muladera i terra (Cap de sa Boquera) és possible per a embarcacions petites i amb bon temps. Aquesta és una zona molt freqüentada per submarinistes pel que controlarem les boies amb la bandera Alfa.

Costa de Tossa de Mar

Entre el Cap de sa Boquera i el Cap de Tossa on s’eleva el Far de Tossa ens trobem 1 milla de costa abrupta, retallada i amb una riba on se succeeixen nombroses pedres, que donen fe de l’apel·latiu de “Costa Brava”.

Aquesta costa només és possible arribarla per mar. Els seus nombrosos entrants, són visitables i no ofereixen cap dificultat per a la navegació, tot i que aconsellem precaució si volem fondejar. La naturalesa del fons que és de roca i l’estar sense protecció des de l’E al SW no la conviernten en bon ancoratge, independentment que no ofereix cap dificultat per a la navegació.

bahia de tossa

Solament, finalitzant el tram, a ponent del promontori del Cap de Tossa trobarem un fondeig que ens proporciona més seguretat: La Platja des Colodar, l’antic port de Tossa de Mar, oberta de SE a SW, podrem fondejar en sondes entre 4 i 6 metres.

Entrada a Cala Bona. Fondeig molt bo i segur amb mar de component Sud.

Cala Bona. Xiringuito Sra Paquita

Si vols descobrir aquesta maravellosa costa desde el mar i llogar una excursió en vaixell a  Tossa de Mar utilitza el nostre Formulari de Consulta