Entrada i Visita a la Llotja de Blanes + Excursió en vaixell per escolars

Bluesail  Costa Brava SL desenvolupa un Treball de Síntesi del medi marí al Port de Blanes apte per alumnes de cicle superior i ESO. Cada dossier s’adapta al nivell i edat dels alumnes que ens visiten.

Principalment aquestes activitats estan dissenyades per ser realitzades a tots els cursos de la secundària.

Les activitats busquen oferir un bon complement pràctic als continguts treballats a les matèries d’experimentals, tecnologia o socials d’aquesta etapa. Els nostres patrons de vaixell i biòlegs porten molts anys treballant amb alumnes de totes les edats i tenen un àmpli coneixement de la Costa Brava i les arts de pesca.

Els alumnes podràn  recollir informació de forma pràctica, interpretar l’entorn i formar-se una idea molt aproximada de la complexitat del món del mar, de la seva enorme diversitat ecològica i de la importància de les activitats humanes al seu voltant. Farem especial menció al Conveni Internacional MARPOL així com a les zones protegides ZEPIM.  Es tracta de un treball de síntesi especialment recomanat com a complement de les matèries esmentades. Proporcionem el dossier de l’alumne i el dossier del professor quan arribeu al Port de Blans.

Junt amb la visita a la subhasta de peix a la Llotja i l’excursió en vaixell per tal d’agafar les mostres que desprès seràn analitzades al laboratori fan d’aquesta excursió d’un dia un dels productes més interessants per escoles e Instituts.

ACTIVITATS

Mira i Toca

Aquesta activitat es durà a terme a l’espigó de Llevant. Junt amb un equip de biòlegs marins  conèixerem quins animals i vegetals viuen en un espigó litoral. Podrem agafar mostres de les diferents espècies animals i d’algues i veure les seves adaptacions per viure en aquests llocs tan inhòspits i la xarxa tròfica que estableixen.

L’ home i la mar: el món de la pesca

Farem un passeig pel port de Blanes professional, ens aturarem davant de cada vaixell o art de pesca i explicarem els tipus de pesca que practica i els peixos que es capturen. També explicarem les parts del port esportiu CVB i del pesquer. Parlarem amb els pescadors i observarem com «remienden»  les xarxes de pesca. Observarem les diferents espècies que s’hi pesquen i aprendrem a separar-les en grans grups biològics. Bencinera professional pesca-Gasoil subvencionat. On és el negoci de la pesca?

 Excursió en vaixell

Sortirem en un vaixell de 25 plaçes junt amb un experimentat patró i un biòleg per agafar les mostres que posteriorment seràn analitzades a l’aula. Temperatura aigua, fito i zooplàcton, disc de Secchi..etc També aprendrem quines són les diferents parts d’un peix i aspectes bàsics de la seva fisiologia externa i interna.

La llotja de Blanes. Subhasta de peix

Desprès de dinar, anirem cap a la Llotja de Blanes i mentre els vaixells carregats de peixos descarreguen les caixes, veurem les espècies més comercials que després es vendran a la llotja. Descobrirem la subhasta inversa del peix i estarem en contacte directe i amb tots els sentits posats en una de les activitats més antigues del litoral català.

L’excursió inclou: Visita port esportiu i port professional Blanes, monitoratge i biòlegs, entrada a la Llotja, sortida en vaixell, dinar professorat, assegurança.

Per a més info podeu escriure’ns a : info@bluesailcostabrava.com o a travès del FORMULARI DE CONTACTE.

TELÈFON ASSISTÈNCIA 24 HORES:  CAPITÀ BLANES 644022889. Lluís.